fbpx
Üles

Tule, teeme erakonna uueks!

Tule, teeme erakonna uueks!

Eestimaa Ühendatud Vasakpartei on pika ajalooga erakond, mille liikmed on aastate jooksul jõudnud väärikasse vanusesse ning jõudu erakonna tegevustesse panustada on jäänud vähemaks. Seega on erakond jõudnud etappi, kus vajalik on teha tegevustesse restart. Võtame vanast erakonnast vasakpoolse maailmavaate, kaasame noored ja aktiivsed liikmed, kes soovivad Eesti poliitikasse panustada ja teeme erakonna uueks. Kas oled meiega?

26.01.2025. a toimub erakonna liikmete üldkoosolek, kus:

  1. Kinnitatakse Soome Vasakliidu ehk Vasemmistoliitto eeskujul uus nimi: Erakond Vasakliit.
  2. Kinnitatakse erakonna uus vasakpoolne ning liberaalne programm, mille kohaselt Vasakliit eristub teistest Eesti erakondadest eelkõige enda sisepoliitikaga: Vasakliit toetab astmelist tulumaksu, ettevõtete kasumi maksustamist, pärimismaksu kehtestamist, vähekindlustatud inimestele täiendavaid sotsiaalseid tagatisi, vastutusele vastava töötasu kehtestamist õpetajatele, politseinikele, päästjatele, täiendavaid sotsiaalseid tagatisi ning toetusi üliõpilastele ja noortele peredele. Vasakliit ei sea kahtluse alla Eesti riigi seniseid välispoliitilisi valikuid, sh kuulumist Euroopa Liitu ja NATOsse ning Venemaa vallutussõja ohvriks langenud Ukraina rahva toetamist. Loe lisaks: vasakpoolsed.ee/programm ja vasakpoolsed.ee/poliitiline-avaldus
  3. Valitakse erakonna uus juhatus. Juhatusse saavad kandideerida kõik erakonna liikmed ning on väga suur tõenäosus, et erakonna uus esimees või esinaine pole täna isegi veel erakonna liige. Oktoobrist 2024 kuni jaanuarini 2025 toimub aktiivne uute liikmete leidmise kampaania ja mh otsime erakonda liikmeid, kes soovivad kandideerida juhatusse. Kui oled vasakpoolse maailmavaatega aktiivne inimene, siis liitu erakonnaga, kutsu ka enda sõbrad erakonda ning kandideeri 2025. a jaanuaris erakonna juhatuse liikmeks või erakonna esimeheks/esinaiseks.

Tule, teeme erakonna 26.01.2025. a uueks!

Kampaania Facebook’is

Lisainfo: juhatus@vasakpoolsed.ee